Gyere Te is a tájházba!

Mutasd meg kreativitásod és fedezd fel a hagyományos népi mesterségeket! Vegyél részt Te is kreatív foglalkozásokon a himesházi német nemzetiségi tájházban!

 

 

 

Kreatív foglalkozásaink:

 

 

– Érdekel, a kovács hogyan hevíti és formálja kalapáccsal a fémet? Ismerd meg, hogyan készülnek a patkók, a kerítés és korlát elemek, lámpák, képkeretek és egyéb dísz- és használati tárgyak!

 

– Kipróbálnád a fazekas korongozást klasszikus lábbal hajtós korongon és készítenél edényeket, tárgyakat öntéssel, mintázással?

 

– Készíts bőrből szütyőt, nyakéket, táskát, övet, ismerd meg a bőrművesség rejtelmeit!

 

– Pattogtasd kezedben a saját készítésű ronggyal tömött similabdád! A paraszti családokban a fonás, kötés, szövés, hímzés alapvető tevékenység volt a hosszú téli estéken. Ismerd meg a természetes alapú szálasanyagok feldolgozását, készíts tarisznyát, mobiltartót, lábtörlőt, tányéralátétet!

 

– Ismerd a helyi német gyerekjátékokat, verseket, kiszámolókat, a német népdalokat, néptáncokat! Járj Te is a néptánc csoportba!

 

– Szerepelnél a helyi TV-ben? A kamera előtt vagy mögött állnál szívesebben? Lehetsz riporter vagy operatőr! Készíts saját kisfilmet a tájházról!

 

 

 

 

Múzeumpedagógiai foglalkozásaink:

 

 

– Készíts papírvirágot és ismerd meg a tisztaszoba díszeit!

 

– Hímezz monogramot és ismerd meg a mintakendő készítését!

 

– Hímezz mintát és ismerd meg a feliratos falvédők, törölközők történetét!

 

– Készíts rongybabát és ismerd meg a himesházi népviseletet!

 

 

Ha felkeltette valamelyik foglalkozás az érdeklődésed, akkor további információkért vedd fel velünk a kapcsolatot!